News

Heatherwick redesigns undulating Vancouver towers

Image courtesy of Heatherwick Studio
UK architect Heatherwick Studio has updated its design for 1700 Alberni, a two-tower residential project in Vancouver.

The revised design repositions the towers to create non-restrictive views and extended outdoor living areas. The podium linking them will now contain extra terraces with additional natural sunlight, while a partially covered public space will contain a restaurant

The updated apartment layouts will have flexible outdoor rooms inspired by the nature surrounding Vancouver.

Thomas Heatherwick, the founder of the practice, said: “People want bigger and more useable outdoor spaces that create extended living areas, allowing them to take their work or recreational time outside. They want buildings with solidity, personality and depth that feel permanent.

“Our vision is based around a three-dimensional framework, which strikes the right balance between privacy and the incredible views in all directions – whether it’s Stanley Park and the mountains beyond or towards the harbour and English Bay.”

Story for GCR? Get in touch via email: [email protected]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest articles in News